Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Et nyt regeringsudspil skal reducere udgifterne for fødevareproducenter med 50 mio. kr. gennem fjernelse af en række gebyrer – blandt andet på kvalitetskontrol.
Tiltaget skal, ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, gøre det billigere at producere fødevarer i Danmark og på sigt komme forbrugerne til gavn gennem lavere priser.
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) understreger dog over for Jyllands-Posten, at han ikke kan garantere et reelt prisfald, da det afhænger af markedets dynamikker.
Han peger dog på, at lettere og billigere produktion kan øge udbuddet, hvilket potentielt kan sænke priserne. Ministeren forsikrer samtidig, at fødevaresikkerheden ikke vil blive påvirket.
Ifølge FødevareWatch ventes hovedparten af gebyrsafskaffelserne at være indfaset inden 2026 og fuldt implementeret i 2029 som led i en bredere politisk indsats for at modvirke stigende leveomkostninger.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Ny rapport: Restaurantoplevelser styrker hotellets bundlinje
21-08-2025
-
Ny direktør på Dragsholm Slot
21-08-2025
-
Tivoli Friheden solgt til lokale erhvervsfolk
21-08-2025
-
Regeringen fjerner gebyrer for millioner i håb om lavere fødevarepriser
21-08-2025
-
HORESTA Regionsformand til DR P4 Bornholm: Rekrutteringsproblemer presser branchen
21-08-2025
-
Nyt boutiquehotel i Odense åbner med tilbud til studerende
21-08-2025
-
Branchens unge talenter klar til kamp ved Euroskills i Herning
21-08-2025
-
Svensk madkoncept ruller videre ud i danske byer
21-08-2025