Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Et nyt regeringsudspil skal reducere udgifterne for fødevareproducenter med 50 mio. kr. gennem fjernelse af en række gebyrer – blandt andet på kvalitetskontrol.
Tiltaget skal, ifølge Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri, gøre det billigere at producere fødevarer i Danmark og på sigt komme forbrugerne til gavn gennem lavere priser.
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Jacob Jensen (V) understreger dog over for Jyllands-Posten, at han ikke kan garantere et reelt prisfald, da det afhænger af markedets dynamikker.
Han peger dog på, at lettere og billigere produktion kan øge udbuddet, hvilket potentielt kan sænke priserne. Ministeren forsikrer samtidig, at fødevaresikkerheden ikke vil blive påvirket.
Ifølge FødevareWatch ventes hovedparten af gebyrsafskaffelserne at være indfaset inden 2026 og fuldt implementeret i 2029 som led i en bredere politisk indsats for at modvirke stigende leveomkostninger.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Tommy Ahlers blander sig i debat om Airbnb
17-10-2025
-
HORESTA: Fjern aldersgrænsen for SVU – unges udvikling må ikke bremses
17-10-2025
-
Sunset Boulevard hædres som Succesvirksomhed 2025
17-10-2025
-
Tidligere Noma-kok åbner ny restaurant i Helsingborg
17-10-2025
-
Hotel Hesselet satser på gastronomi og langsom luksus
17-10-2025
-
Noma udvider med permanent butik og kaffebar i København
17-10-2025
-
Karrebæksminde får luksusresort med fokus på erhverv og velvære
17-10-2025
-
Markant hoteludvidelse i Aalborg sendt i høring
17-10-2025