Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Fødevarestyrelsen har netop lanceret en opdateret version af det digitale kort, der giver danskerne overblik over landets økologisk certificerede spisesteder.

Kortet er tilgængeligt via mobil og dækker ca. 3.500 spisesteder, herunder restauranter, caféer og offentlige institutioner. Det skal gøre det lettere for forbrugere, der ønsker fokus på økologi og bæredygtighed, at vælge madsteder med bevidste valg.

Enhedschef Kirstine Hartvig Mahler fra Fødevarestyrelsen fremhæver, at kortet også fungerer som motivation for køkkener, der overvejer at gå i en grønnere retning.

En tidligere version af kortet blev lukket for halvandet år siden, men er nu genoplivet efter pres fra blandt andre Økologisk Landsforening og efter at politikerne genfandt midler til ordningen. Kortet skal styrke udbredelsen og tilgængeligheden af økologi i den danske madkultur.

Læs hele historien på FødevareWatch

Læs også mere på Fødevarefokus.dk

Stjernekok forlader Søllerød Kro efter 12 år

Køkkenchef Brian Mark Hansen stopper ved årsskiftet for at forfølge nye ambitioner. Han har endnu ikke besluttet, hvad fremtiden bringer, men ønsker at forblive i hovedstadsområdet.

Log ind