Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Mad over bål. Råvarer fra den fynske natur. Smagsprøver undervejs til publikum. Det Fynske Dyrskue ryster posen når den fynske kokkekonkurrence, Schiøtz Prisen, søndag den 11. juni bliver afholdt på dyrskuepladsen sammen med det traditionsrige dyrskue. Det er første gang at konkurrencen afvikles på dyrskuet.

Schiøtz Prisen – som er opkaldt efter Albanis grundlægger - er en ambitiøs kokkekonkurrence og en hyldest til det fynske spisekammer, hvor professionelle kokke fra den øverste hylde skal fortolke de fynske fødevarer og lade øl indgå i deres retter. Men for Det Fynske Dyrskue og Albani Fonden, der støtter konkurrencen økonomisk, har det været særligt vigtigt i år at trække konkurrencen i en grønnere retning samt gøre den mere jordnær for publikum, ved at indlægge en række benspænd.

”Vi har valgt at hive Schiøtz Prisen ud i naturlige omgivelser, så konkurrencen bliver tidssvarende og bakker op om tendenserne om en grønnere tankegang. Det gør vi ved at ændre fundamentet, så vi hylder mad der er tilberedt energirigtigt ved at bruge lokale fødevarer som tilberedes uden brug af strøm. Vi er stolte af at have fået kokkekonkurrencen ud som en del af Det Fynske Dyrskue, da det er med til at give en bred forståelse af jord til bord fortællingen, lyder det fra Anita Christoffersen, der er dyrskuechef for Det Fynske Dyrskue.

Schiøtz Prisen finder sted søndag den 11. juni under afholdelsen af Det Fynske Dyrskue på dyrskuepladsen i Odense.

Fem stjerner til Dyvig Badehotel på Als

Dyvig Badehotel er blevet Jyllands første femstjernede hotel i den officielle europæiske hotelklassifikation. Det er nu blandt Danmarks absolutte hotelelite.

Log ind