Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
De såkaldte no shows – borde, der simpelthen står tomme, fordi gæsterne udebliver – er langtfra et sjældent syn i restaurationsbranchen. Det skriver Politiken.dk.
Hos brancheorganisationen HORESTA ser de en virkelighed, hvor udeblivende gæster har konsekvenser for alle. Både små og store restauranter. Og især her i julen, der er en af restaurationsbranchens travleste perioder:
“Det er et voldsomt stort problem for en branche, der i forvejen er presset – og som stadig er i knæ efter volatile tider. Efter coronakrisen og fødevare- og energikrisen med høj inflation er alt blevet dyrere, mad, energi, husleje og lønninger. Det har kæmpe konsekvenser for restauranterne, når folk ikke dukker op”, siger Jeppe Møller-Herskind, som er viceadministrerende direktør i HORESTA og henviser til en større restaurantkæde, der på otte dage havde over 433 gæster, der ikke kom til aftalen.
Det svarer til en tabt omsætning på 183.000 kroner.
Læs hele historien på politiken.dk – kræver login
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025