Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Claus Meyer har åbnet af sit seneste projekt, Um Mami, der er en madskole for unge marokkanere, hvor i alt 100 unge i løbet af det næste år skal igennem et intensivt gastronomisk uddannelsesforløb. Det er Melting Pot Fonden, som Claus Meyer er stifter af, der sammen med Oxfam Ibis og Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram står bag projektet, skriver Berlingske.

Formålet er blandt andet at komme den stigende ulighed i det marokkanske samfund til livs.

”Hvis du kan lave mad, der smager fucking godt, kan du gå hele vejen – også selvom du er fattig, ordblind og uuddannet. Du kan forføre alle, få den skønneste kæreste, de vildeste job. At mestre smag er som at kunne synge – der er en enorm kraft,” siger Claus Meyer.

Claus Meyer: ”Nomas lukning kommer til at koste”

For 20 år siden brød restaurant Noma igennem den gastronomiske lydmur og gjorde Danmark verdensberømt som gourmetland. Opskrifter med myrer og fermenteret græshoppe begejstrede internationale madturister og anmeldere, men nu har symbolet på Danmarks gastronomiske verdenssucces besluttet sig for at lukke for den klassiske restaurantdrift, skriver Jyllands-Posten.

Log ind