Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

For ganske få uger siden vendte Dansk Gastronomisk Unions Juniorkokkelandshold og Cateringlandsholdet hjem med 2 sæt bronzemedaljer fra kokke-VM i Luxembourg, samtidig opnåede Kokkelandsholdet en samlet 8. plads.

”Kokkelandsholdet kom hjem med en 8. plads til VM, og selv om der blev kæmpet virkeligt hårdt, må vi konstatere, at vi ikke opnåede podieplaceringen denne gang!” Morten Andersen fortsætter: ”Vi har rigtig mange dygtige landsholdskokke på Kokkelandsholdet, som individuelt er stærke hver for sig, men som ét samlet hold, er der fortsat meget, som vi skal forbedre fremadrettet. Vi skal se på opgaven med ”nye friske øjne”. Derfor igangsættes forandringsprocessen med rekruttering af en nye ledelse til Kokkelandsholdet i første omgang en ny Team Manager og Holdkaptajn. Det bliver deres primære opgave at sætte det stærkeste Kokkelandshold og på sigt sikre, at IKA-OL & VM podieplaceringerne kommer hjem til Danmark.

Team Manager Lars Nielsen, der siden 2018 har stået i spidsen for Cateringlandsholdet og opnået guldmedaljer ved IKA- OL i Stuttgart i 2020 og nu senest Bronze medalje ved VM i Luxembourg, har valgt at stoppe på toppen af sin landsholdskarriere. ”Vi ønsker Lars held og lykke med fremtiden og takker for det store arbejde, han har gjort for Dansk Gastronomisk Union de sidste 4 år med ansvaret for landsholdet”.

Det bliver Dennis Nielsen, der overtager jobbet som Team Manager for Cateringlandsholdet efter Lars Nielsen. Dennis Nielsen går straks i gang med arbejdet med at skabe fremtidens Cateringlandshold, der skal sikre flere gode resultater til det danske Cateringlandshold. Dennis Nielsen fortsætter sit gode arbejde med Konditorlandsholdet.

Kokkekonkurrencer handler om mere end bare metal. Det handler også om at styrke indsatsen for at tiltrække flere unge mennesker til de gastronomiske fag, og via deltagelsen i internationale konkurrencer bidrage til at sætte Danmark på verdenskortet. Et krydsfelt mellem dansk gastronomi og dansk fødevareproduktion. I Dansk Gastronomisk Union vil vi gerne være med til at kaste lys på fødevareuddannelserne, og skabe et stærkt fundament for fremtidens konkurrencekokke.

Stjernekokke skal sætte turbo på dansk madturisme

Et nyt rådgivende udvalg med gastronomiske topprofiler som Rasmus Munk og Kenneth Toft-Hansen skal sikre, at dansk gastronomi i højere grad omsættes til turismevækst. Regeringen bakker op med 40,5 mio. kr.

Log ind