Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Mange danskere sparer måltider væk viser Madkulturens nyeste analyse, hvor der ses nærmere på, hvordan det har påvirket danskernes madvaner, at fødevarer er blevet 16 pct. dyrere det seneste år, skriver organisationen på LinkedIn.
Knap halvdelen af danskerne har ændret madvaner på grund af prisernes himmelflugt. Knap hver tiende er begyndt at springe et måltid over af og til. For mennesker med en husstandsindkomst på under 300.000 kr. om året før skat, er det hele 17 pct. Også enlige er i særlig risiko for at måtte droppe måltider.
Madkulturens direktør Judith Kyst sagde blandt andet i TV Avisen, at det vidner om en alvorlig tendens i retning af madfattigdom og større ulighed i sundhed. Og den form for ulighed vil desværre kun vokse i en fremtid, hvor flere står til at miste rutinen i køkkenet og færdighederne til at lave mad fra bunden.
Læs hele analysen her.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025