Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Sunset Boulevards middel til at konkurrere med de store internationale aktører, har været aktørernes eget våben i kampen om det danske fastfood-marked nemlig forretningsmodellen franchising, skriver Fødevarewatch.dk.

”Vi er blevet en af Danmarks største restaurantkæder og har historisk set drevet vores restauranter selv. Men for tre år siden skiftede vi strategi og besluttede, at størstedelen af vores restauranter skal drives som franchise,” fortæller adm. direktør, Jens Broch.

I dag drives 26 ud af 42 Sunset Boulevard-restauranter som franchise. Indenfor hvad Jens Broch beskriver som ”en kort periode” skal otte til ti af restauranterne være restaurantkædens egen. Inden for et par år skal restaurantkæden have 65 restauranter i Danmark, hvoraf de 55 skal være franchisedrevet. Han beskriver forretningsmodellen som det ultimative værktøj til at ekspandere forretningen hurtigt og skabe øget vækst. Henover årene er det dog ikke, fordi ekspansionen har vist sit aftryk i regnskabstallene.

Læs hele historien her.

HORESTA Play: Fra fritidsjobber til franchisetager

Sille Stenholm Jørgensen og Mikkel Wyrtz begyndte begge som helt unge fritidsmedarbejdere i en af McDonald’s restauranter ved siden af deres skolegang. I dag har de arbejdet sig op til at blive henholdsvis restaurantchef og franchisetager.

Log ind