Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Måneder i venteposition for at få et dansk visum eller blot svar om processen. Ifølge den danske kok Claus Meyer kan det tage op til 14 måneder at hyre den akutte mangel på arbejdskraft fra udlandet, som restauranterne har brug for.
I et indlæg i Børsen kritiserer han og beskriver, hvordan sagsbehandlingen er langsommelig, kompliceret og uigennemskuelig i forhold at hente en udenlandsk kok med det rette cv ind i landet, især når vedkommende ikke har EU-pas.
Efter to års nedlukning er Danmark endelig åbent og skriger på arbejdskraft, der kan få virksomhederne tilbage på rette køl.
”Hvor længe skal vi vente? Hvornår kan vores forhåbentlig kommende medarbejdere forvente at komme i arbejde igen og udnytte deres kvalifikationer og passion for mad?” lyder det fra Claus Meyer.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
-
HORESTA satte fokus på arbejdsmiljø på TV2 News
21-12-2025
-
HORESTA Play: Sovino Brands deler erfaringer med at optimere betalingsløsning
21-12-2025
-
Restaurationsbranchen viser styrke i 2025 trods pres på økonomien
21-12-2025
-
Beskæftigelsen i hotel- og restaurationsbranchen bygger videre på stærk fremgang
21-12-2025
PRESSEKLIP
-
Events uden bøvl: Nye regler letter vejen for udenlandsk arbejdskraft
19-12-2025
-
Lars Larsen Group planlægger nyt hotel
19-12-2025
-
Turismeforsker: 2025 var stabilt – 2026 kræver nytænkning og balance
19-12-2025
-
Arp-Hansen udskyder overtagelse af Brøndums Hotel
19-12-2025
-
Ny lukkelov skal styrke turismen i mindre byer
19-12-2025
-
Internationalt: Atari lancerer gaming-hotel
19-12-2025
-
Airbnb får millionbøde i Spanien for ulovlige boligannoncer
19-12-2025