Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Det er en stor udfordring for flere af landets restauranter at ansætte udenlandske kokke efter beløbsordningen. I hele 2021 har kun ni udlændinge således fået lov til at arbejde inden for hotel- og restaurantbranchen i Danmark gennem ordningen – det svarer til, at 96 pct. har fået afvist deres ansøgning i en tid, hvor branchen ellers skriger på kokke.
I en skriftlig kommentar til Ekstrabladet oplyser Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye dog nu, at han vil skride ind i sagen.
”For så vidt angår spørgsmålet om mere generelle ændringer som opfølgning på Udlændingenævnets afgørelser, kan ministeriet oplyse, at Udlændingenævnets afgørelser har givet SIRI anledning til at foretage en justering af deres praksis,” lyder det i den skriftlige kommentar, ifølge Ekstra Bladet, der dog ikke har oplysninger om, hvad det mere præcist betyder i praksis.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025