Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Før var det gæster, der manglede. Nu er det på personalefronten, mange restauranter er tyndt besat. Flere restauranter kæmper nemlig med at finde nok ansatte til at kunne holde dage, så meget som man ønsker. 

En af dem, der kæmper med at finde arbejdskraft er Stine Mjaaland, som er indehaver af restauranten Vandkanten i Falsled. Hun mangler at få besat omkring 40 timer om ugen og kan i yderste konsekvens blive nødt til at holde flere lukkedage og dermed gå glip af omsætning. 

Bestyrelsesmedlem i HORESTA Syddanmark, Tom Pelle Jensen, efterlyser politisk handling for at komme restauranterne til undsætning.

”Man løste situationen med vaccinecentrene over hele landet ved at give efterlønsmodtagere - læger, sygeplejersker og så videre - mulighed for at tjene ekstra, som ikke blev modregnet. Det kan man også gøre i vores branche,” siger Tom Pelle Jensen til TV2/Fyn.

Log ind