Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Når man tager et kig på udviklingen over antallet af konkurser i hotel- og restaurationsbranchen, kan man hurtigt få det indtryk, at flere serverings- og overnatningssteder har drejet nøglen om i takt med, at 2020 gik på hæld. Ifølge Danmarks Statistik er antallet af konkurser nemlig steget fra 45 i januar 2020 til 82 konkurser i januar 2021, skriver FødevareWatch.dk.

Et dyk ned i tallene viser dog, at langt de fleste konkurser i 2021 har været i såkaldte nulvirksomheder, der ikke har ansatte og kun en mindre omsætning. Hvis man fraregner disse nulvirksomheder i ligningen, er antallet af konkurser i branchens aktive virksomheder kun steget fra 27 konkurser i januar 2020 til 28 konkurser i januar 2021.

"Vi har hele måneden gået og holdt øje med konkurser, da vi kunne se, at der var en stor stigning i januar. Da vi borede ned i tallene, kunne vi dog se, at der i mange tilfælde er tale om nulvirksomheder, der ikke er i drift," siger Jonas Kjær, der er cheføkonom ved HORESTA.

Læs hele historien her.

Log ind