Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Nye puljemidler skal blandt andet være med til at højne økologiprocenten i de mange daglige måltider, der serveres til danskerne ude i landets professionelle køkkener og understøtte udbredelsen af Det Økologiske Spisemærke, som bidrager til økologiudviklingen.
De offentlige køkkeners mere end 800.000 daglige måltider har i flere år været drivkraft i økologisk og klimavenlig omstilling af danskernes mad. Og Fødevarestyrelsen håber, at hoteller, restauranter, caféer og kantinekæder også hopper med på vognen:
”Puljemidlerne giver gode muligheder for, at endnu flere offentlige køkkener og hoteller, restauranter, caféer og kantinekæder kan servere flere økologiske måltider. Med den økologiske omstilling får køkkenerne også mulighed for i højere grad at favne både det grønne og De officielle Kostråd”, siger Simon Rask, sektionsleder i Fødevarestyrelsen.
Der udmøntes på baggrund af politiske beslutninger i alt 54 mio. kr. fordelt over en fireårig periode (2022-2025) til at støtte kompetenceudvikling i klimavenlig økologiomlægning i professionelle køkkener. De første projekter starter i 2022. Det er Fonden for økologisk landbrug, der administrerer og udmønter midlerne.
Sådan søger du:
Læs mere om hvordan du søger puljemidlerne hos Fonden for økologisk landbrug.
Køkkenomstilling hos Fonden for økologisk landbrug.
Ansøgningsfristen for at søge tilskud til gennemførelse af projekter i kalenderåret 2022 er den 21. oktober 2021 kl. 12.00. Det kræver nogle overvejelser at skrive en ansøgning, så derfor opfordres køkkener til at gå i gang med processen hurtigst muligt.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025