Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Coronakrisen har gjort livet surt for mange restauranter rundtomkring i landet, og tirsdag måtte en af Aarhus' fineste af slagsen tage den yderste konsekvens. Restaurant Gastromé, som har haft en Michelinstjerne siden 2015, blev begæret konkurs efter ikke længere at kunne betale husleje eller løn til de ansatte som følge af coronanedlukningen, skriver Jyllands-Posten Aarhus.
Og selv om mange brancher og forskellige slags restauranter er hårdt ramt på økonomien af de omfattende nedlukninger, peger formanden for HORESTA i Midtjylland, Jakob Beck Wätjen, på, at især Michelinrestauranter og andre, som leverer topgastronomi, har særlige udfordringer.
”Michelinrestauranter har generelt flere ansatte end normale restauranter, og hvis de har holdt på dem, og prøvet at understøtte dem, er det også en fordyrende post, for kompensationen til lønnen dækker ikke voldsomt meget af det. For mange kunder giver det ikke meget mening at købe Michelinmad med hjem, fordi det er restaurantoplevelsen og bl.a. tjenerens anbefaling af bestemte vine til retterne, som folk søger. Det er en totaloplevelse, som man ikke kan få derhjemme,” siger han.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025