Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Den danske restaurationsbranche havde grund til at være optimistisk ved indgangen til 2020: Der var økonomisk fremgang på den danske madscene. Således havde flere virksomheder overskud, og det primære resultat pr. ansat steg i gennemsnit med hele 50 procent fra året før, viser Deloittes Restaurationsanalyse 2020.

2020 er dog uden tvivl endt med at blive et svært år for landets restauranter, barer og cafeer, der allerede har gennemlevet en omsætningsnedgang på op til 30 procent i 1. halvår af 2020.

”Flere restauratører formåede i 2019 at vende den økonomiske situation, der havde været nedadgående i flere år, og branchen viste økonomiske sundhedstegn, investeringsvillighed og optimisme. Pandemien har dog ramt med hidtil uset kraft, og mange er pressede som følge heraf,” siger Claus Jorch Andersen, brancheleder for restaurationsbranchen i Deloitte.

Analysen viser, at soliditetsgraden for særligt de store spillere i branchen med over hundrede ansatte faldt markant fra 2018 til 2019. Således lå den på 27,2 procent i 2018 og kun 17,4 procent i 2019. Årsagen til faldet kan have mange forklaringer, herunder at flere store aktører har haft en stor investeringsvillighed og ekspanderet.

Læs hele historien her.

Log ind