Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Danmarks 25 Michelin-restauranter er gået i dvale. Ifølge ekspert i restaurationsbranchen Claus Jorch Andersen fra Deloitte vil den ypperste del af den danske restaurantscene med deres 33 Michelin-stjerner efter coronakrisen se frem til en hårdere økonomisk virkelighed - med risiko for et markant fald i antallet af madturister og et mere påholdende lokalt publikum, skriver Finans.dk.
”Som restaurant kan du godt gå i dvale en måned eller to. Men hvis dit udenlandske kundegrundlag er stort, vil du blive ramt. Plus der er en manglende efterspørgsel fra mange danske kunder. Det er måske ikke lige 10.000 kr., der bliver prioriteret til en god madoplevelse, når vi kommer hen til maj-juni måned,” siger partner Claus Jorch Andersen, der er specialiseret i restaurationbranchen hos det internationale konsulent- og revisionsfirma Deloitte.
Ifølge Claus Jorch Andersen stod madturister, eller gastroturister som de kaldes i branchen, for ca. 40 - 50 pct. af omsætningen i de københavnske Michelin-restauranter inden coronakrisen.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Small Danish Hotels skifter navn i ny strategisk satsning
16-12-2025
-
12 hotelbyggerier på tegnebrættet i Indre By
16-12-2025
-
International arbejdskraft er blevet afgørende i København
16-12-2025
-
Madklubben skruer ned for ekspansionsplaner og op for fokus på kvalitet
16-12-2025
-
Pokémon Festival i København kan booste sommerturismen i 2026
16-12-2025
-
Dansk turisme er sårbar uden et kriseberedskab
16-12-2025
-
Danske medlemmer af Relais & Châteaux dropper ålen: Vil redde truet art
16-12-2025