Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Hvor tæt må folk sidde på restauranter? Hvornår skal værtshuse lukke? Kan det overhovedet betale sig at åbne små spisesteder? Spørgsmålene har været mange fra frustrerede restauratører, der den seneste uge har ventet på at få at vide, hvordan de fra på mandag kan åbne igen, skriver Berlingske.

”Vi har ventet længe på at få besked, men det har ikke været forgæves, og det er resultatet, som tæller,” siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

Også hos de tostjernede Michelin-restauranter, AOC og Alchemist, er der lettelse. Vi er postivt overraskede over udspillet, siger restauratør Christian Aarø, som driver tostjernede AOC samt luksusbistroerne No. 2 og Trio, der alle kommer til at køre med det normale antal gæster og seatings. Rasmus Munk, som er køkkenchef og medejer af Alchemist, er umiddelbart tilfreds med udspillet, bortset fra at han gerne ville have haft det lidt før, så han kunne have nået at købe varer ind før lukketid.

Læs hele historien her.

Ingen momsændringer inden næste valg

Økonomiminister Stephanie Lose afviser, at en momsændring på fødevarer kan nå at blive gennemført før næste folketingsvalg. Regeringen har i stedet sat et teknisk forarbejde i gang.

Stjernekokke skal sætte turbo på dansk madturisme

Et nyt rådgivende udvalg med gastronomiske topprofiler som Rasmus Munk og Kenneth Toft-Hansen skal sikre, at dansk gastronomi i højere grad omsættes til turismevækst. Regeringen bakker op med 40,5 mio. kr.

Log ind