Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Michelin-restauranten Alchemist har målt afstanden mellem restaurantens borde og stole adskillige gange. Med to meters afstand kunne 30 gæster finde plads i restauranten. Med halvanden meters afstand kunne restauranten have 38 gæster ad gangen. Ingen af delene ville gøre det muligt og økonomisk forsvarligt at åbne restauranten den 18. maj sammen de øvrige af landets restauranter. Men nu har situationen ændret sig, skriver Berlingske.

Rasmus Munk, kok og medejer hos Alchemist, understreger, at restauranten fortsat har flere bekymringsmomenter. For det er endnu uvist, hvor vidtrækkende restriktionerne, som pålægges bl.a. restauranter, bliver.

Netop restriktionerne kommer i fokus de kommende dage, lyder det fra HORESTA. Katia K. Østergaard, der er direktør i HORESTA, fortæller til Berlingske, at hun i de kommende dage har møde med erhvervsminister Simon Kollerup (S). Og her bliver det springende punkt at sikre, at arealkravet på fire meter nedbringes - for det kan restauranterne slet ikke leve op til, lyder det.

Læs hele historien her.

Direktørskifte på femstjernet luksushotel nær København

Park Lane Copenhagen i Hellerup har endnu en gang udskiftet sin direktør. Det sker blot få uger efter hotellets officielle femstjerneklassificering og tildeling af Michelin-hotelnøgle. Den nye direktør har solid erfaring fra branchen og skal nu konsolidere driften.

Log ind