Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
I dag deles 26 danske restauranter om 35 michelinstjerner. Men i starten af 1980'erne var der ingen inden for landets grænser. En stor del af æren for fremgangen siden da tilfalder Jan Cocotte-Pedersen, der lørdag den 6. juni fyldte 70 år, skriver Ritzau.
Som 32-årig skrev han gastronomihistorie, da hans restaurant, La Cocotte - fransk for kasserollen - sammen med Kong Hans Kælder fik Danmarks første michelinstjerner i 1983.
Stedet havde han selv bygget op fra bunden i Simon Spies' Hotel Richmond i det centrale København.
Inspirationen kom fra den finere franske madlavning, men Jan Pedersen, som han dengang hed, og fagfæller som Søren Gericke, Jan Hurtigkarl og Erwin Lauterbach grundlagde et nyt dansk køkken i 1970'erne og 1980'erne.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025