Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Højstole og kravlende unger under bordene er ikke længere at finde på smørrebrødsrestauranten Bar Rye i København. Fra 1. januar har restauranten forbudt sultne kunder under 12 år adgang. Smørrebrødsrestauranten Bar Ryes ejer, Anette Kjersgaard, har besluttet, at Bar Rye skal være helt børnefri, fortæller Berlingske.

At restauranter ønsker en aldersbegrænsning, er ikke noget, de oplever ofte hos HORESTA. Tværtimod.

”Der er ikke lavet statistik på området, men det er ikke noget, vi ser. Jeg har været her i ti år, og ingen har nogensinde efterspurgt rådgivning på området,” siger Kaare Friis Petersen, der er erhvervsjuridisk chef i HORESTA.

Ifølge Kaare Friis Petersen er det altid op til den enkelte forretningsdrivende, om man ønsker særlige retningslinjer på sin restaurant eller sit hotel.

Læs hele historien her.

Hvad skal der til for at opsige en medarbejder med lang anciennitet?

Afskedigelse af medarbejdere med mange års anciennitet kan være en udfordring. En nylig afgørelse fra Afskedigelsesnævnet belyser, hvornår en opsigelse af en medarbejder med lang anciennitet kan anses for saglig og rimelig - særligt i situationer med arbejdsmangel.

Har du styr på medarbejdernes ferie?

Sommerferien nærmer sig, og i den forbindelse er det vigtigt at være opmærksom på ferielovens bestemmelser. Her er hvad du særligt skal være opmærksom på, når dine medarbejdere skal holde ferie.

Log ind