Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Hotel- og restaurationsbranchen træder vande i et blodrødt hav. Nogle er sunket. Ikke kun mindre hoteller og kroer i Udkantsdanmark - velkendte gastronomiske højborge med stjerner på skuldrene er også gået til bunds. Effekten af coronasituationen er uden sidestykke og langt værre end tidligere kriser tilsammen, skriver Jørgen Christensen, adm. direktør i Small Danish Hotels i Jyllands-Posten.
”Nok vil de fleste danskere holde ferie i Danmark, men på langt sigt vil konkurrencen om internationale gæster være skærpet, og her er Danmark rigtigt dårligt stillet. Danmarks høje skatte- og afgiftsniveau tvinger priserne op og den internationale konkurrenceevne i knæ,” lyder det fra direktøren.
Branchen har brug for et politisk indgreb nu. Sammenlignelige rammevilkår har været efterspurgt i årevis. Norge og Sverige har målrettet nedsat deres moms for at skabe økonomisk vækst.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
AI-voice overtager telefonen i restauranter og hoteller
14-12-2025
-
Madanmelder: Kæder dominerer men bidrager til mangfoldighed
14-12-2025
-
Turistovernatninger steg i oktober og hotellerne trak læsset
14-12-2025
-
Strandhotellet Blokhus bliver en del af Small Danish Hotels
14-12-2025
-
Hooked kæmper mod billigbølgen: “Vi er stadig en niche”
14-12-2025
-
Michelin-restaurant spreder julestemning til byens udsatte
14-12-2025