Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Restaurationsbranchen var blandt de steder, hvor coronakrisen ramte først og hårdest. Status i dag, hvor komfurerne har været kolde i halvanden måned, er, at branchen styrtbløder penge, skriver Avisen Danmark.

”Antallet af konkurser er tredoblet i forhold til normalen, og alene i april står restauranterhvervet til at tabe 3,2 milliarder kroner i omsætning. Og da omsætningen typisk stiger hen over foråret og sommeren, så bliver det kun værre, jo længere tid det varer,” siger Kirsten Munch Andersen, der er politisk direktør i HORESTA.

Hun fremhæver tre råd til politikerne om genåbning:

  1. Genåbning skal afhænge af, om det indenfor de sundhedsmæssige restriktioner overhovedet er muligt at drive en forretning.
  2. Myndighederne skal klart kommunikere over for borgerne, at det er trygt at gå ud.
  3. Hjælpepakkerne skal løbende tilpasses, og der skal være en genopretningsindsats for særlig ramte brancher.

Log ind