I 2018 var København nummer et på rejsebogsforlaget Lonely Planets top 10 over de byer, som storbyrejsende skulle besøge i 2019 foran byer som kinesiske Shenzhen og Novi Sad i Serbien. I eftersommeren har tonen ændret sig, og Lonely Planet advarer nu om at besøge den danske hovedstad på grund af overturisme. I stedet skal man vælge mindre overrendte byer, skriver Politiken.

Forlagets journalist Sasha Brady skriver i artiklen ’Is Copenhagen the latest city to fall victim to overtourism’, at København konstant betegnes som en af de livligste og lykkeligste byer i verden, og det virker som en magnet på millioner af turister, der vil opleve vores ’hygge’, som Sasha Brady skriver.

Sasha Brady henviser til en EU-rapport fra 2018, ’Research for TRAN Committee -Overtourism: impact and possible policy responses’. EU-rapporten peger på 105 områder i EU, som er ramt af overturisme, og København er altså et af de 105 steder. Problemet er, at turisterne hovedsagelig holder sig til indre by og befolker steder som Nyhavn.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Københavnerhotel i nye klæder

Brøchner Hotels har gennemført en renovering af Hotel Astorias værelser, gange og ikke mindst lobby samt bar, der nu står i en moderne nyfortolkning af det oprindelig Hotel Astoria, skriver Kursuslex.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne