I 2018 var København nummer et på rejsebogsforlaget Lonely Planets top 10 over de byer, som storbyrejsende skulle besøge i 2019 foran byer som kinesiske Shenzhen og Novi Sad i Serbien. I eftersommeren har tonen ændret sig, og Lonely Planet advarer nu om at besøge den danske hovedstad på grund af overturisme. I stedet skal man vælge mindre overrendte byer, skriver Politiken.

Forlagets journalist Sasha Brady skriver i artiklen ’Is Copenhagen the latest city to fall victim to overtourism’, at København konstant betegnes som en af de livligste og lykkeligste byer i verden, og det virker som en magnet på millioner af turister, der vil opleve vores ’hygge’, som Sasha Brady skriver.

Sasha Brady henviser til en EU-rapport fra 2018, ’Research for TRAN Committee -Overtourism: impact and possible policy responses’. EU-rapporten peger på 105 områder i EU, som er ramt af overturisme, og København er altså et af de 105 steder. Problemet er, at turisterne hovedsagelig holder sig til indre by og befolker steder som Nyhavn.

Turisme er (blevet) en styrkeposition

Dorte Krak er administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, men hun er også en del af den Erhvervsfremmebestyrelse, som skal lave en strategi, der både styrker og udvikler dansk erhvervsliv. Målet er skabe en efterspørgselsdrevet og lokalt forankret erhvervsfremme- og turismeindsats for virksomheder på tværs af hele Danmark. Og særligt turisme- og oplevelseserhvervet har Dorte Krak kunne give de øvrige medlemmer af bestyrelsen en indsigt i.

Verdens turistvækst faldt i 2019

4 procents vækst i verdensturismen er den laveste vækst siden 2016. Det skyldes en nedkølet verdensøkonomi, geopolitiske spændinger og usikkerhed om Storbritanniens udtræden af EU, står der i den rapport fra UNWTO, der blev offentliggjort mandag. UNWTO fremhæver også konkursen hos rejsegiganten Thomas Cook, skriver Travelnews.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne