Det er blevet populært som aldrig før at tage i skoven for at samle spiselige svampe til frokosten eller aftensmaden. Det er ikke noget problem, så længe folk overholder loven og kun samler til eget forbrug, mener Naturvejleder Leif Sørensen fra Trente Mølle Naturskole. Det skriver Fyens.dk.

Han oplever dog, at der er en stigning i folk, som samler svampe for angiveligt at sælge dem videre til restauranter, og så er det, kæden ryger af, mener han.

Hos HORESTA genkender fødevarechef Tine Skriver ikke problemstillingen.

”Spørgsmålet er, hvorfra man ved, at det bliver solgt til restauranter. Det er mit indtryk, at de sankere, som vores medlemmer, altså restauranterne, bruger, har aftaler med lodsejerne om, at de må samle på deres grunde. Desuden skal restauranten, hvis den bruger vilde planter eller svampe, kunne dokumenter sporbarheden, og at det, man bruger, er egnet som fødevare. Det skal de sørge for i deres egenkontrolprogrammer, siger hun og peger på, en registrering af de kommercielle sankere, der sælger vilde planter og urter, kunne være en løsning”.

HORESTA diskuterede erhvervets mærkesager med medlemmer af Europa-Parlamentet

En stor del af erhvervets rammevilkår afgøres ved den politik, der kommer fra Christiansborg, men indflydelsen fra Europa-Parlamentet og Bruxelles er også af afgørende betydning for hotellerne og restauranternes virke. Derfor er HORESTA en del af den fælleseuropæiske hotel- og restaurantorganisation, HOTREC, hvor HORESTAs formand Jens Zimmer Christensen også sidder for bordenden.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne