Det er blevet populært som aldrig før at tage i skoven for at samle spiselige svampe til frokosten eller aftensmaden. Det er ikke noget problem, så længe folk overholder loven og kun samler til eget forbrug, mener Naturvejleder Leif Sørensen fra Trente Mølle Naturskole. Det skriver Fyens.dk.

Han oplever dog, at der er en stigning i folk, som samler svampe for angiveligt at sælge dem videre til restauranter, og så er det, kæden ryger af, mener han.

Hos HORESTA genkender fødevarechef Tine Skriver ikke problemstillingen.

”Spørgsmålet er, hvorfra man ved, at det bliver solgt til restauranter. Det er mit indtryk, at de sankere, som vores medlemmer, altså restauranterne, bruger, har aftaler med lodsejerne om, at de må samle på deres grunde. Desuden skal restauranten, hvis den bruger vilde planter eller svampe, kunne dokumenter sporbarheden, og at det, man bruger, er egnet som fødevare. Det skal de sørge for i deres egenkontrolprogrammer, siger hun og peger på, en registrering af de kommercielle sankere, der sælger vilde planter og urter, kunne være en løsning”.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stor 'Community Pavilion' med spændende nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Nyt mærke: Skal I certificere jeres bæredygtige restaurant?

Bæredygtighed er på alles læber, men for forbrugerne er det svært at finde ud af, hvilke virksomheder hvor det bliver ved snakken. Derfor har HORESTA taget initiativ til ordningen Green Restaurant, som er en certificering af bæredygtige restauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne