København oplever i disse år et veritabelt hotelboom. Tal fra hotellernes brancheforening, HORESTA, viser, at alene i 2019 åbner eller udvider 14 hoteller i hovedstadsområdet, og i løbet af de næste par år vil endnu 13 hoteller dukke op i København og omegn, skriver Berlingske.

I HORESTA ser man det også som en klar fordel for lokalområderne, at turisternes i stigende grad søger ud af centrum for at overnatte.

”Man hiver turisterne ud i nye bydele, som de normalt ikke kommer i. Det giver muligheder for nye virksomheder, restauranter og kulturtilbud. Det er positivt, at gæsterne kommer længere ud af byen. Det vil have en effekt, at folk bliver spredt lidt, og det er en fordel. Man taler endnu ikke om overturisme i København, men jo flere, der bor væk fra centrum, jo mere spredning kommer der,” siger cheføkonom i HORESTA Jonas Kjær.

Har du fået læst?

Luksushotel har fjernet eksotisk frugt af hensyn til klimaet: Det er et lille skridt, men vi er ikke hellige

Honningmeloner, ananas og druer forsvandt i december fra morgenbuffeten på Hotel Koldingfjord. I stedet for frugtsalaten er der nu økologiske æbler fra Fyn, som gæsterne selv kan skære ud. Ved udgangen af januar bliver kaffen økologisk, og til februar er husets rød- og hvidvin, der i dag kommer fra Californien, skiftet ud med en italiensk vin, så dråberne ikke skal transporteres tværs over kloden, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Tættere på nyt københavnsk kæmpehotel

Arp-Hansen Hotel Groups største hotel er i dag Tivoli Hotel & Congress Center med 679 værelser. Men titlen overtages til oktober i år af gruppens Wakeup-hotel i Borgergade ved Kgs. Nytorv. Det har i dag 498 værelser, men udvides med 272 værelser, så det kommer op på 770 – en udbygning til anslået 400 millioner kroner.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne