Den danske kæde af boutiquehoteller, Guldsmeden Hotels, får teknologi fra firmaet Orbital Systems på alle 214 værelser når gruppens sjette hotel i København åbner i år på Islands Brygge. Orbital-teknologien er udviklet på basis af NASA-forskning til mulig bemandet Mars-mission, skriver Standby.dk.

”Orbital-teknologien genbruger noget af vandet, så man sparer 30 og 90 procent af vandforbruget, alt efter badets længde. Systemets filtre kan ”genkende” vand med for højt indhold af for eksempel sæbe og shampoo og udleder dette for at sikre filtrene længere levetid og sender i stedet rent vand ind,” siger PR- og kommunikationschef for Guldsmeden Hotels, Kirsten Aggersborg, til STANDBY.dk.

For snart et år siden fik Guldsmeden Hotels som en test OAS-brusere på otte værelser på Axel-hotellet. Disse viste, at der i snit – afhængig af længden på brusebadet – bruges mellem 40 og 65 liter vand mindre end ved et normalt brusebad; et ”normalt” brusebad koster mellem 50 og 100 liter vand. OAS-bruserne betyder også brug af omkring 55 procent mindre energi til at opvarme vandet sammenlignet med en normal bruser.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne