Den danske kæde af boutiquehoteller, Guldsmeden Hotels, får teknologi fra firmaet Orbital Systems på alle 214 værelser når gruppens sjette hotel i København åbner i år på Islands Brygge. Orbital-teknologien er udviklet på basis af NASA-forskning til mulig bemandet Mars-mission, skriver Standby.dk.

”Orbital-teknologien genbruger noget af vandet, så man sparer 30 og 90 procent af vandforbruget, alt efter badets længde. Systemets filtre kan ”genkende” vand med for højt indhold af for eksempel sæbe og shampoo og udleder dette for at sikre filtrene længere levetid og sender i stedet rent vand ind,” siger PR- og kommunikationschef for Guldsmeden Hotels, Kirsten Aggersborg, til STANDBY.dk.

For snart et år siden fik Guldsmeden Hotels som en test OAS-brusere på otte værelser på Axel-hotellet. Disse viste, at der i snit – afhængig af længden på brusebadet – bruges mellem 40 og 65 liter vand mindre end ved et normalt brusebad; et ”normalt” brusebad koster mellem 50 og 100 liter vand. OAS-bruserne betyder også brug af omkring 55 procent mindre energi til at opvarme vandet sammenlignet med en normal bruser.

Har du fået læst?

Analyse: Dansk turisme topper 100 mia. kr.

VisitDenmark har fremlagt en række nøgletal for dansk turisme, og de viser blandt andet, at dansk turisme omsætter for mere end 108 mia. kr. Samtidig står erhvervet for 3,7 pct. af den samlede danske eksport.

Nyt projekt har brug for din hjælp: Vær med til at løse madspildsproblemet

Lad os blive endnu bedre til at udnytte råvarerne til fordel for miljøet og virksomhedernes økonomi. Sådan lyder ambitionen i et nyt projekt, som HORESTA, Hotel- og Restaurantskolen, DTU fødevareinstituttet, Stop Spild af Mad og PlanMiljø står bag. Her er målet at finde og sprede metoder til at optimere råvareudnyttelse og reducere madspild i selvstændige restauranter og hotelrestauranter.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne