Adskillige danske kapitalfonde har i de senere år gjort opkøb i restaurationsbranchen i håb om at udvikle stærke globale brands eller optimere driften og på den måde skabe virksomheder, der kan sælges med pæn fortjeneste efter en årrække, skriver AMWatch.dk.

Men både regnskabstal og faktiske begivenheder i markedet viser, at kapitalfondene risikerer at komme ud på en længere rejse, end de måske først havde tænkt sig.

"Initialinvesteringer i ekspansion af restaurantkæder er kapitalkrævende. Nok ejer de sjældent ejendomme, men der skal investeres både i frontend mod publikum og i backoffice som køkkenfaciliteter, og det er store investeringer. Samtidig skal man styrke restaurantens brand og ekspandere internationalt. Det fordrer også store investeringer. Desuden kræver det, at restaurantkædernes processer som indkøb, logistik, personaleansættelser med mere strømlines, så man reducerer omkostningerne og udnytter stordriftsfordelene, Og her har kapitalfonde en ekspertise og erfaring at byde ind med," siger Nadeem Wasi, medlemschef hos HORESTA.

Læs hele historien her.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne