Adskillige danske kapitalfonde har i de senere år gjort opkøb i restaurationsbranchen i håb om at udvikle stærke globale brands eller optimere driften og på den måde skabe virksomheder, der kan sælges med pæn fortjeneste efter en årrække, skriver AMWatch.dk.

Men både regnskabstal og faktiske begivenheder i markedet viser, at kapitalfondene risikerer at komme ud på en længere rejse, end de måske først havde tænkt sig.

"Initialinvesteringer i ekspansion af restaurantkæder er kapitalkrævende. Nok ejer de sjældent ejendomme, men der skal investeres både i frontend mod publikum og i backoffice som køkkenfaciliteter, og det er store investeringer. Samtidig skal man styrke restaurantens brand og ekspandere internationalt. Det fordrer også store investeringer. Desuden kræver det, at restaurantkædernes processer som indkøb, logistik, personaleansættelser med mere strømlines, så man reducerer omkostningerne og udnytter stordriftsfordelene, Og her har kapitalfonde en ekspertise og erfaring at byde ind med," siger Nadeem Wasi, medlemschef hos HORESTA.

Læs hele historien her.

WebRight2Aarsdag19.jpg

GÅ IKKE GLIP AF:

HORESTA ÅRSDAG 2019

Torsdag, den 14. november
 
Tivoli Hotel & Congress Center
Copenhagen
  • Bæredygtighed – som forretningsmæssig agenda
  • Stort 'Community Pavilion' med spændene nyheder
  • De bedste key note speakers fra ind- og udland
  • Årets største brancheevent - netværk med kollegaer

Tag en dag ud til HORESTA Årsdag og deltag i
Creating SusDANEable Change’.

Bæredygtighed: Hvem viser vejen i erhvervet?

Alle virksomheder i branchen tænker i dag bæredygtighed ind i de daglige rutiner - fra den største hotelkæde til den mindste restaurant. Men hvordan inspirerer vi som branche hinanden til at tage de næste skridt på en måde, der passer naturligt ind i den overordnede strategi eller den daglige drift?

Konceptet holdt ikke: Stor kinesisk restaurant lukker i Aarhus

Den kinesiske restaurant-succes i Skanderborg, Rong Yu, prøvede i Aarhus. Men den gik ikke. I starten af januar åbnede den kinesiske restaurant Rong Yu, hvis ejere Wei Wei Zhou og Hong Tao Song i forvejen driver en stor kinesisk restaurant med samme navn og med plads til godt 200 gæster i Skanderborg.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne