Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Restauranterhvervet har haft en gedigen omsætningsvækst på 11 mia. kr. over fem år til 45 mia. kr. sidste år. Og der er udsigt til fortsat fremgang i branchen, hvis det står til den seneste prognose fra Retail Institute Scandinavia, der dækker de kommende 10 år frem til 2029, skriver Dansk Handelsblad.

Det er på trods af, at der er sket en opbremsning i antallet af fastfood-restauranter og cafeer fra 2017 til 2018. Til gengæld er der åbnet flere nye restauranter samt catering- og kantinevirksomheder. I forbindelse med, at nyheden om opbremsningen kom frem, gav HORESTAs cheføkonom Jonas Kjær følgende forklaring:

”Man kan måske godt tale om et udskilningsløb i markedet lige nu. På den ene side så vi i 2018 en stigning i antallet af konkurser, som primært ramte de mindre restaurantvirksomheder. På den anden side har vi konceptrestauranterne - både de danske og udenlandske - som fortsat ser et potentiale i markedet og ekspanderer med nye enheder. Det er uden tvivl et marked, hvor nogle har det vanskeligt, mens andre har fundet en vinderformel”.

Log ind