Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

HORESTA fortæller til Euroman, at det er organisationens indtryk, at det går okay for de finere kroer, som blandt andet satser på et højt madniveau, mens det for de mere værtshuslignende kroer er en anden snak. I en rapport om danskernes udespisevaner fra 2018 fremgår det også, at besøgstallene for eksempelvis caféer er stigende, mens de er dalende for værtshuse og diskoteker.

”Det er den helt tydelige udvikling,” siger Jonas Kjær, cheføkonom i HORESTA.

Næ, at få en kro med udskænkning og hele moletjavset til at løbe rundt i de små byer er ikke, hvad det har været, fortæller Anny og Gunnar Holst, da journalisten besøger dem i deres hus i Møldrup. De har ejet og forpagtet kroen i Møldrup og en række andre beværtninger i nabobyerne siden 1976.

Han fortæller, at mentaliteten var en anden dengang. Han uddyber blandt andet, at de unge søger mod de større byer, og at oplevelsesmulighederne er blevet flere.

Log ind