Først var det Kinas svar på popidolet Justin Bieber, Jackson Yee, og siden en flok reality-stjerner fra programmet Flower Sisters der efter besøg i det fynske skulle være med til at sælge Odense til kinesiske turister.

Og i den forgangne uge lykkedes det så Destination Fyn i samarbejde med VisitDenmark at få fat på den 39-årige kinesiske skuespillerinde Chen Shu, der er næste mål i kampen. Ikke kun for at få flere turister til Fyn og Odense - men også at få dem til at blive her længere end bare en enkelt dag.

Fra torsdag til lørdag skulle den i Kina meget kendte skuespiller optage tre minifilm, som vil blive vist som del af det populære livsstilsprogram Shu Lifestyle i Kina.

Og besøget giver god mening, hvis man ser på statistikkerne. Den kinesiske turisme i Odense har siden 2013 oplevet en kraftig vækst. Antallet af besøgende i H.C. Andersens Hus såvel som antallet af overnatninger i det fynske har haft vækstrater på over 300 pct. over de sidste fem år og de nyeste tal viser, at væksten fortsætter omend knapt så eksplosivt.

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne