Danmark er det land i Norden, som tiltrækker de fleste udenlandske turister. Faktisk har Danmark lige så mange gæster fra udlandet som Sverige og Norge til sammen. 45 pct. af turisterne, der gæster de nordiske lande overnatter i Danmark. I Sverige er andelen på 27 pct., mens Norge tegner sig for 17 pct.

Det er først og fremmest de tyske besøgende, der fylder godt i overnatningstallene for Danmark.

Således bidrog Tyskland med 15,2 mio. overnatninger i Danmark, og det er næsten på niveau med det samlede antal udenlandske turistovernatninger i Sverige, som sidste år var på 16,2 mio.

I alt havde Danmark 26,7 mio. overnattende internationale gæster. Tyskerne fylder godt i den danske statistik, hvor de udgør 57 pct. af samtlige overnatninger fra udlandet.

Har du fået læst?

Turismefremme

De offentlige investeringer på ca. 650 mio. kr. om året i dansk turisme skal bruges mere effektivt. Samtidig skal der mere fart på digitaliseringen - både for at styrke virksomhedernes drift og forbedre servicen over for turisterne.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne