Danmark er det land i Norden, som tiltrækker de fleste udenlandske turister. Faktisk har Danmark lige så mange gæster fra udlandet som Sverige og Norge til sammen. 45 pct. af turisterne, der gæster de nordiske lande overnatter i Danmark. I Sverige er andelen på 27 pct., mens Norge tegner sig for 17 pct.

Det er først og fremmest de tyske besøgende, der fylder godt i overnatningstallene for Danmark.

Således bidrog Tyskland med 15,2 mio. overnatninger i Danmark, og det er næsten på niveau med det samlede antal udenlandske turistovernatninger i Sverige, som sidste år var på 16,2 mio.

I alt havde Danmark 26,7 mio. overnattende internationale gæster. Tyskerne fylder godt i den danske statistik, hvor de udgør 57 pct. af samtlige overnatninger fra udlandet.

Har du fået læst?

Levende havne med tilbud til turister: Kommuner får nu bedre mulighed for at udvikle arealer

Nu bliver der bedre mulighed for at opføre en butik eller en restaurant på 111 arealer ved havne i hele landet, hvor strandbeskyttelsen bliver ophævet. Den har hidtil betydet, at arealerne som hovedregel ikke må bebygges inden for 300 meter fra stranden. De 111 arealer ligger i sammenhæng med bebyggelse og rummer ikke væsentlige naturværdier. Derfor ophæver miljøministeren strandbeskyttelsen helt 55 steder og delvist 56 steder. I alt havde 47 kommuner søgt om ophævelse ved 166 lokaliteter.

Mindre danske byer ser store Airbnb-stigninger til jul

Airbnb har netop offentliggjort sin årlige liste over de mest trendende destinationer for danskerne i juletiden. Top 10-listen indeholder destinationer, som sammenlignet med sidste år har oplevet den største vækst i danskernes bookinger via Airbnb for perioden omkring jul og nytår, skriver Standby.dk.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne