Positivlisten for faglærte og videregående uddannelser er netop blevet opdateret den 1. januar, og her er der desværre gledet flere stillinger ud af listen, som har relevans for restaurationsfaget.
Konkret er det souschef, køkkenchef og kantineleder, der nu udgår fra listen. Det betyder, at det for restauranterhvervet nu kun er kokke, der står tilbage på listen.
”Det er en skam i en tid, hvor store dele af branchen i forvejen har væsentlige udfordringer med at rekruttere tilstrækkelig arbejdskraft. Og så er det desuden et væsentlig indhug, at tre af de hidtidige fire stillinger på listen nu fjernes, så kun de faglærte kokke står tilbage på listen,” siger Jesper Juhlin, advokat hos HORESTA med speciale i erhvervs- og branchejura.
Han fortsætter:
”Med den rekrutteringssituation branchen befinder sig i, kunne man sagtens argumentere for, at flere fag i vores branche bør komme på positivlisten".
Beløbsgrænserne er desuden justeret
Beløbsgrænserne i beløbsordningen samtidigt er justeret, så beløbsgrænserne på de to beløbsordninger efter årsskiftet er 514.000 kr. årligt, mens den supplerende beløbsordning er 415.000 kr. årligt.
Den nye positivliste indeholder efter ændringer pr. 1. januar 162 stillinger i kategorien videregående uddannelser, mens der er 48 stillinger på positivlisten for faglærte.
Positivlisten er en liste over uddannelser og erhverv, hvor der er mangel på arbejdskraft i Danmark. Udenlandske arbejdstagere med kvalifikationer inden for disse områder kan lettere få opholdstilladelse og arbejde i landet. Listen, som udsendes af Styrelsen for International Rekruttering og Integration, opdateres to gange årligt for videregående uddannelser og faglærte – henholdsvis i januar og juli.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Brøchner Hotels åbner nyt hotel opkaldt efter grundlæggeren
11-11-2025
-
Sunset Boulevard-direktør stopper efter 12 år
11-11-2025
-
HORESTA: Region Sjælland i front på hotelovernatninger i september
11-11-2025
-
Marriott og CodeNode indgår nyt konferencesamarbejde i København
11-11-2025
-
Bone’s vil udvide med nyt koncept på tidligere Jensens-lokationer
11-11-2025
-
Isbar med kunst og arktiske cocktails åbnet midt på Strøget
11-11-2025
-
Strammere regler for korttidsudlejning får opbakning fra ejendomsbranchen
11-11-2025