Ved Årets Kok-konkurrencen ved deltagerne ikke, hvilke råvarer de skal arbejde med før aftenen inden finaledagen. Det står dog klart, at det vil være overvejende økologiske råvarer, da konkurrencerne Årets Kok har opnået Det Økologiske Spisemærke i sølv.
”Danmarks dygtigste kokke er bannerførere for økologi og bæredygtig tilberedning, så det skal selvfølgelig også afspejle sig i de officielle danmarksmesterskaber. Som medarrangør af Årets Kok og Årets Tjener er vi stolte af, at vores arbejde nu har udmøntet sig i sølvmærket,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA.
De spisende gæster til Årets Kok- og Årets Tjener-konkurrencerne kan også se frem til økologiske drikkevarer, da certificeringen gælder for alle føde- og drikkevarer i konkurrencen.
Jannick Nytoft understreger, at de professionelle køkkener og fagfolk spiller en afgørende rolle, når det kommer til at udvikle danskernes madvaner.
”Den professionelle branches stærke værdier knyttet til ansvarlighed og gode råvarer er noget, som forplanter sig ud i de danske køkkener, og det ser vi blandt andet med økologien i disse år. Foodexpo-messen er et fantastisk udstillingsvindue, når eventet samler hele erhvervet, og vi ser også, hvordan messen tager et tydeligt standpunkt ved at lade alle deres spisesteder certificere med økologimærket,” fortæller Jannick Nytoft.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Hotelkonge Birger Arp-Hansen er død
05-06-2025
-
Joe & The Juice indgår partnerskab med globalt tennisikon
05-06-2025
-
Hotel Viking i Sæby bliver nu firestjernet hotel
05-06-2025
-
Sunset Boulevard runder restaurant nummer 50 i Danmark
05-06-2025
-
Danmark rykker syv pladser frem på global kongresliste
05-06-2025
-
Danske Konferencecentre præsenterer ny identitet og strategi
05-06-2025
-
Norge indfører målrettet turistskat
05-06-2025
-
Nyt luksushotel i Hornbæk har fået sit navn
05-06-2025