Mens myndighederne med den ene hånd lukkede landets restauranter under coronapandemien, fastholder de med den anden hånd ufravigelige krav til opnået indtægt for udlændinge, der er i landet på beløbsordningen. Den historie fortæller Berlingske i dag.

Det betyder nu, at den thailandske sommelier Nukool Srimartkul sendes ud af landet efter knap otte års arbejde på restaurant Kiin Kiin. Han må opsige sin lejlighed samt hive børnene ud af skole og børnehave.

Adm. direktør i HORESTA, Jannick Nytoft, har svært ved at se, at nogen vinder på denne beslutning.

”I HORESTA har vi forståelse for, at beløbsgrænsen skal overholdes, men vi vil bare gerne opfordre til, at man fra både myndigheder og politikernes side viser forståelse for, at i 2020 og 2021, hvor hotel- og restauranterhvervet blev bedt om at udvise et kolossalt samfundsansvar med milliardtab til følge, udviser lidt pragmatisme,” siger han til Berlingske.

Ejer og stifter af Kiin Kiin, Henrik Yde, mener, at han straffes dobbelt. Han indgik en aftale på beløbsgrænsen, da han havde ret til at drive virksomhed. Myndighederne tvangslukker min virksomhed, men fastholder reglerne, siger han.

Læs hele historien hos Berlingske.

Log ind