Efter to år med intensiv krise, og hvor danske og udenlandske turister har været begrænset i deres muligheder for at bruge oplevelseserhvervet, er efterspørgslen hos hotellerne igen høj. Det viser nye overnatningstal fra april fra Danmarks Statistik.

Faktisk overgår hotellerne i alle regioner overnatningsniveauet fra samme måned i 2019. Sammenlagt blev det til 1,54 mio. overnatninger i april, og det er en vækst på hele 17,6 pct. sammenlignet med 2019.

Danskerne står for hele væksten med 35,9 pct. flere overnatninger, mens de udenlandske overnatninger nærmer sig førkriseniveauet med et fald på blot 6,1 pct.

”Det er rigtig glædelig læsning at se på de nyeste overnatningstal. Danskerne har uden tvivl haft et opsparet behov for oplevelser, og samtidig har de en opsparing, der gør det muligt at realisere eventyrene på landets hoteller. Og lige så glædeligt er det, at mange udlændinge hurtigt har genfundet rejselysten oven på pandemien, og at de har udset sig Danmark som destination,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA.

Han understreger dog, at overnatningen i branchen også skal ses i lyset af, at der er åbnet 5.000 nye hotelværelser under krisen, og derfor oplever alle virksomheder ikke nødvendigvis en stigning i belægning.

”Branchen står klar til at tage turismen til et nyt niveau. Til trods for pandemien er det blevet investeret hos de eksisterende virksomheder, og samtidig er det føjet mange nye spændende koncepter til markedet. Vi håber, at denne udvikling vil fortsætte, og at usikkerhederne forbundet med krigen i Ukraine ikke får indvirkning på forbrugernes iver efter gode oplevelser. Det er der i hvert fald ikke noget, der tyder på endnu,” siger Jannick Nytoft, adm. direktør i HORESTA.

Log ind