Fødevarekontrollen tjekker de kommende måneder virksomheder, der sælger animalske fødevarer til detail eller øvrige restauranter. Det kan være kød, fisk, mælk, æg eller produkter med dette indhold.
Kontrolkampagnen tager afsæt i, at mange restauranter sælger mindre mængder animalske fødevarer til andre forretninger. Hvis jeres restaurant sælger animalske fødevarer eller mad af animalske råvarer til en anden virksomhed, så skal jeres forretning registreres efter den såkaldte 1/3-regel hos Fødevarestyrelsen.
Denne type salg forudsætter nemlig, at I fører regnskab med mængden og omsætningen, så I kan dokumentere, at salget ikke overstiger en tredjedel af den samlede omsætning i forretningen.
Er I i tvivl om, hvornår en restaurant skal registrere aktiviteten, f.eks. hvis begge restauranter eller storkøkkener er under samme CVR-nummer, men ikke er på samme lokalitet, så kan I læse HORESTAs rådgivning her.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Hotelkonge Birger Arp-Hansen er død
05-06-2025
-
Joe & The Juice indgår partnerskab med globalt tennisikon
05-06-2025
-
Hotel Viking i Sæby bliver nu firestjernet hotel
05-06-2025
-
Sunset Boulevard runder restaurant nummer 50 i Danmark
05-06-2025
-
Danmark rykker syv pladser frem på global kongresliste
05-06-2025
-
Danske Konferencecentre præsenterer ny identitet og strategi
05-06-2025
-
Norge indfører målrettet turistskat
05-06-2025
-
Nyt luksushotel i Hornbæk har fået sit navn
05-06-2025