Fødevarekontrollen tjekker de kommende måneder virksomheder, der sælger animalske fødevarer til detail eller øvrige restauranter. Det kan være kød, fisk, mælk, æg eller produkter med dette indhold.
Kontrolkampagnen tager afsæt i, at mange restauranter sælger mindre mængder animalske fødevarer til andre forretninger. Hvis jeres restaurant sælger animalske fødevarer eller mad af animalske råvarer til en anden virksomhed, så skal jeres forretning registreres efter den såkaldte 1/3-regel hos Fødevarestyrelsen.
Denne type salg forudsætter nemlig, at I fører regnskab med mængden og omsætningen, så I kan dokumentere, at salget ikke overstiger en tredjedel af den samlede omsætning i forretningen.
Er I i tvivl om, hvornår en restaurant skal registrere aktiviteten, f.eks. hvis begge restauranter eller storkøkkener er under samme CVR-nummer, men ikke er på samme lokalitet, så kan I læse HORESTAs rådgivning her.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Ny HORESTA-direktør vil ændre fortællingen om branchen
30-10-2025
-
Venstre-profil: Kommuner skal kunne tvinge Airbnb til at udlevere data
30-10-2025
-
Korttidsudlejning kobles til ulovlig CPR-registrering i København
30-10-2025
-
S og V går sammen i ny alliance for flere p-pladser i København
30-10-2025
-
Fødevareminister nedlægger stillinger og samler styrelser i ny enhed
30-10-2025
-
The Guardian hylder Fyn som eventyrlig og magisk rejsedestination
30-10-2025
-
Hotel Faaborg solgt efter kort tid på markedet
30-10-2025
-
Hvide Sande Havn udbyder nøgleområde til hotel- og ferieudvikling
30-10-2025