Igen i år var sommerferien i hotelerhvervet præget af danske gæster. Faktisk klarede overnatningsstederne uden for København sig i juli bedre 4,3 pct. bedre end i 2019 før Corona-krisen.

Ser man på den samlede hotelbranche, så blev det til en fremgang på 10,8 pct. i forhold til sidste år, men de manglende udenlandske turister særlig i hovedstaden gør, at erhvervet stadig ligger 19 pct. under 2019-niveau.

”Det er dejligt, at danskernes efterspørgsel på oplevelser her i landet igen i år har været stor. Det har overnatningsvirksomhederne i den grad brug for, nu hvor mange er på vej ud af krisen. Vi håber, at danskerne har fået så meget smag på at udforske Danmark, at de bliver ved med at holde ferier her i landet, selv når resten af verdenen vender tilbage til mere normale tilstande,” siger Kirsten Munch, politisk direktør i HORESTA.

Region Midtjylland oplever den største juli-vækst sammenlignet med før-krise-niveauet. Her var der hele 23,1 pct. flere hotelovernatninger sammenlignet med samme måned i 2019.

Udlændingene lader vente på sig

I Region Hovedstaden kan hotellerne glæde sig over, at sidste års seksdagesregel ikke var en klods om benet i højsæsonen, og samtidig var det voksende antal vaccinerede med til at sikre en fremgang i juli sammenlignet med 2020 på 27,5 pct.

”Der er ingen tvivl om, at sommeren i hovedstaden var bedre end i fjor, men vi sammenligner med et afsindigt lavt niveau, som vi forhåbentlig aldrig kommer til at opleve igen. Vi håber, at den positive udvikling kan fortsætte, og at afskaffelsen af restriktioner betyder, at vi kan vende tilbage til nogenlunde normale tilstande, og at vi kan bruge det til aktivt at tiltrække udenlandske turister,” siger Kirsten Munch.

Overnatningstallene for juli viser desuden, at vandrehjemmene på samme måde som hotelbranchen er langt fra 2019-niveau, men at campingpladserne glædeligvis både i år og sidste år oplevede rekordmange overnatninger.

Log ind