Den 18. marts er en dato, der har printet sig ind i hovederne på alle, der er beskæftiget i turisme- og oplevelseserhvervet. I dag er det nemlig præcis et år siden, at regeringen for første gang lukkede ned for store dele af erhvervet med virkning fra kl. 10.
På et pressemøde den 17. marts sagde statsminister Mette Frederiksen blandt andet:

”Restauranter, caféer og spisesteder skal lukke for gæster i en periode. Det vil stadig være muligt, at I leverer take-away. Og for dem, der kan dét, så kan det jo også være en god måde at holde sin restaurant eller sin café åben. De her nye regler gælder til og med 30. marts i år og følger dermed de øvrige initiativer, der er igangsat herhjemme”. Inden da havde hun meddelt, at nedlukningen også gjaldt natklubber, diskoteker, barer og værtshuse.

I alt har restauranterhvervet siden den 18. marts nu været nedlukket i 24 uger.

Men nedlukningen og de øvrige følger af krisen har ramt erhvervet meget bredere. Hoteller, kroer, vandrerhjem, kasinoer, messecentre, møde- og konferencecentre, forlystelsesparker, campingpladser og andre dele af erhvervet er alle blevet ramt hårdt. I alt er der på 12 måneder mistet omsætning for over 26 milliarder kroner i erhvervet.

Se i øvrigt Katia K. Østergaards hilsen i anledning af den historiske årsdag.

Trods forventninger: Kæde lander millionoverskud

Egentlig forventede man ikke overskud i 2023 i den lokalforankrede hotelkæde Bornholm Hotels. En netop offentliggjort årsrapport viser dog et millionoverskud, og kædens direktør er tilfreds.

Log ind