I 2021 vil den europæiske konkurrencekommission foretage en undersøgelse af markedet for hotelbookinger i Østrig, Belgien, Cypern, Polen, Spanien og Sverige. Analysen skal blandt andet vise, hvilken effekt – om nogen - som de nationale forbud mod prisklausuler har haft.

Landene repræsenterer en spredning geografisk og i forhold til befolkningsstørrelse samt graden af national regulering af bookingmarkedet. Danmark er ikke et af de udvalgte lande, men Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen forsikrer HORESTA om, at vi har mulighed for at komme med input i løbet af undersøgelsen.

Studiet vil undersøge perioden fra 2017 til starten af 2021, og målet er i sidste ende at kunne vurdere konkurrencen på området, hvor få store aktører sidder på majoriteten af markedet.

20240521 DSC09919
Erhvervsjuridisk chef
Kaare Friis Petersen

Dansk rejsegruppe får 11. hotel i Østrig

SkiGroup med Højmark Rejser har fået driften af firestjernet hotel i Tyrol. Dermed har gruppen 11 hoteller i Østrig, hvoraf man ejer seks. Der kigges som noget nyt også efter hoteller i andre lande.

Forskellige udfordringer for hovedstads- og provinshoteller

Mens landets hoteller ser omkostninger som deres største udfordring i øjeblikket, er oplevelsen af andre udfordringer ikke den samme. Konkurrencen er øget mellem hovedstadshoteller, mens provinshoteller oplever andre udfordringer.

Log ind