Dansk turisme må ikke deles op i land og by. I mange sammenhænge nyder danskerne netop ferier, hvor der er en kombination af land og by – ligesom, der i mange år har været arbejdet målrettet med at kombinere storby-turisme med oplevelser på landet og i naturen. Derfor opfordrer HORESTA til, at initiativer i den politiske aftale om sommerpakken kommer til at gælde for hele landet, siger politisk direktør Kirsten Munch.

HORESTA foreslår for at øge effekten af en rabatordning til eksempelvis en færge eller en attraktion, at den kombineres med en overnatning på kommercielle overnatningsvirksomheder eller en middag på en restaurant. Det vil gavne flere af de danske turismevirksomheder.

”Vi opfordrer politikerne til at have fokus på de virksomheder og dele af dansk turisme, som stadig er ramt utrolig hårdt af restriktioner. Hvad enten det er restauranterne, der stadig må drive virksomhed med halvtomme lokaler; Hotellerne, der mangler udenlandske gæster og er ramt af kravet om seks bookinger eller; Attraktioner og forlystelser, der er begrænset i at lave aktiviteter og lade de vilde forlystelser køre. Det er de virksomheder, som Christiansborg kan hjælpe med denne pulje,” lyder det.

Kirsten Munch Andersen tilføjer, at der udestår afklaring og hjælp til de mange virksomheder i turisme- og oplevelseserhvervet, der endnu ikke må åbne, og hvor fremtidsudsigterne er usikre. Det er helt konkret spillesteder og nattelivsvirksomheder. Men også event-, konference-, messe- og koncertarrangører, der endnu ikke ved, hvornår kunderne igen tør arrangere store begivenheder. Og ikke mindst sæsonvirksomheder, der ikke kan få indtjening nok til at klare sig til næste sæson.

 

Log ind