Regeringen ændrede torsdag rejsevejledningerne, og det betyder blandt andet, at der nu er åbnet for indrejse fra Australien, Canada, Japan, New Zealand, Sydkorea og Thailand. Seks-dages-reglen består fortsat, dog nu med Norge som det eneste land, undtaget. Nordmænd kan således fra i morgen den 4. juli rejse til Danmark uden forhåndsbooking af 6 overnatninger.

Sverige er stadig et ”karantæneland”, men den særlige regional mekanisme for de nordiske lande betyder, at svenskere fra regionerne Västerbotten, Kronoberg og Blekinge kan komme ind i Danmark, hvis de vel og mærke kan vise en negativ test for COVID-19 taget inden for 72 timer. Beboere i Västerbotten og Kronoberg skal også have minimum seks planlagte overnatninger i Danmark.

HORESTA mener ikke, at den ændrede rejsevejledning får nogen særlig betydning:

”Det kan ikke udelukkes at ændringen kaster nogle få overnatninger af sig på de danske hoteller, eller at nogle svenskere kører til Danmark for en god restaurantoplevelse eller et besøg på en oplevelsesvirksomhed, men i det samlede billede ændrer det kun marginalt,” siger Katia K. Østergaard, adm. direktør i HORESTA.

HORESTA præsenterede i denne uge en analyse, der konkluderer, at Danmark denne sommer mister næsten 10 mia. kr. i turismeomsætning fra udenlandske turister på grund af restriktioner.

”Der er brug for en plan og der er brug for gennemsigtighed. Lige nu virker det ekstremt tilfældigt, hvad der åbnes for, og ingen kan få at vide, hvad der skal til for, at regeringen ophæver de restriktioner, der fortsat hæmmer omsætningen i turisme- og oplevelseserhvervet. Ud over grænserestriktionerne gælder det også reglen om at skulle lukke for servering senest kl. 24, reglerne om et mindste antal kvadratmeter, forsamlingsforbud og meget andet, som er alvorlige hæmsko for at  skabe omsætning. Selvfølgelig vil en sådan plan være med indbyggede forbehold for sygdommens udvikling, men så har erhvervet i det mindste noget at forholde sig til. Lige nu fægtes der fortsat i blinde, og det rammer markedet ekstremt hårdt,” siger Katia K. Østergaard.

Log ind