Alle gæster er af betydning for virksomhederne i hotelerhvervet, og det kinesiske marked er næsten fordoblet fra 2014-2019. Når det så er sagt, er det kinesiske overnatningsmarked forholdsvis lille for hotelerhvervet i februar, fortalte HORESTAs chef for turisme og oplevelsesøkonomi, Annette Hyldebrandt, onsdag morgen i et interview om konsekvenserne af corona-virussen på TV2 News.

Sidste år udgjorde de 10.500 overnatninger blot lidt over en procent af det samlede marked for hotelovernatninger i måneden.

”Udbrud som dette er noget vores medlemmer holder meget øje med, og vi har fået flere henvendelser fra medlemmer om emnet. Det går blandt andet på, hvad vi hører fra myndighederne, og hvordan de er dækket med afbud som følge af en epidemi. Og hvad angår sidstenævnte falder en situation som denne i kategorien for 'force majeur', da kineserne i dele af hjemlandet direkte er forhindret i at rejse ud pga. et sygdomsudbrud. Det betyder, at virksomhederne ikke er dækket ved tab forbundet med aflysninger knyttet til epidemien, og det kan selvfølgelig mærkes,” fortalte hun, og fortsatte:

”Det er vigtigt for mig at sige, at det på nuværende tidspunkt er et forholdsvis lille problem i det danske overnatningserhverv, men det er aldrig sjov for et hotel at få denne type afbud”.

Hun understregede, at det endnu er for tidligt at sige, hvor længe denne epidemi vil stå på, og hvordan det i sidste ende vil påvirke overnatningstallene fra dette marked.

November til og med marts er de mest stille måneder for kinesiske overnatninger på hotelmarkedet med 9.000-11.000 hver måned. Herfra stiger det, og i den travleste måned (august) er der flere end 40.000 kinesiske overnatninger på de danske hoteller.

Log ind