HORESTA tager positivt imod, at det lørdag lykkedes at lande flere aftaler, som forbedrer hjælpen til erhvervslivet under den aktuelle COVID-19-krise.
”På en række områder er det lykkedes at få forbedringer igennem, som vi har efterlyst. Det er rigtig positivt”, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.
HORESTA glæder sig blandt andet over, at trepartsaftalen om lønkompensation nu bliver forlænget med en måned. Det samme gælder hjælpepakkerne, som Folketingets partier tilsvarende har forlænget med en måned.
Aftalen om hjælpepakkerne udvides og giver nu mulighed for kompensation for faste udgifter til virksomheder, som har haft en omsætningsnedgang på ned til 35 procent. Samtidig forbedrer den de selvstændiges adgang til kompensation ved at omfatte virksomheder med op til 25 ansatte.
Kompensationsordningen målrettet arrangører af større arrangementer forlænges til udgangen af august og udvides også, så flere arrangementer nu kan få del i den.
Endelig kalder HORESTA det ”særdeles positivt”, at også venues nu får adgang til kompensation.
”Det er desuden vigtigt at fremhæve, at aftalen om forbedring af hjælpepakkerne forpligter til at hjælpe virksomheder, som på grund af særlige omstændigheder har haft underskud i 2019, og dermed kommer i klemme i kompensationsordningen grundet EU's statstøtteregler”, siger Katia K. Østergaard.
Behov for mere hjælp
HORESTA efterlyser dog fortsat, at der findes modeller for, hvordan særligt udsatte erhverv som turisme- og oplevelseserhvervet kan hjælpes tilbage på sporet på længere sigt. Først og fremmest mener organisationen, at der er behov for at forbedre lønkompensationsaftalen på flere punkter. HORESTA efterlyser blandt andet, at medarbejdere kan arbejde noget af tiden under hjemsendelse, og at opgørelse skal ske månedsvist fremfor for den fulde periode.
”Vores erhverv er ramt først, hårdest og længst. I dag er en stor del af erhvervet enten tvangslukket eller nødt til at holde lukket, fordi omsætningen stort set er væk. Der er hårdt brug for kompensation målrettet lige præcis virksomhederne i turisme- og oplevelseserhvervet. Herunder sæsonvirksomheder, og virksomheder, som lever af at samle mange mennesker, og som har en længere planlægningshorisont end til udløbet af kompensationsordningerne,” siger Katia K. Østergaard.
HORESTA ønsker, at de særligt berørte erhverv får forlænget hjælpepakkerne, så de løber resten af 2020. Derudover har organisationen lagt en række konkrete forslag frem, der kan sætte gang i omsætningen i erhvervet. Blandt andet et oplevelsesfradrag.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Unge udgør rygraden i sommerens servicejob
05-07-2025
-
Bloomberg: Joe & The Juice-ejer sigter mod børsnotering i USA næste år
05-07-2025
-
Natklubber for 15-årige i kraftig modvind
05-07-2025
-
Odense-hotel udvider og bliver størst uden for København
05-07-2025
-
VisitDenmark satser på svenske familier for at hente tabte overnatninger hjem
05-07-2025
-
Bühlmann Hotels nedjusterer – men ser positivt på 2025
05-07-2025
-
Hotel dømt for ulovligt kiosk-samarbejde ved Himmelbjerget
05-07-2025
-
Ny kommerciel direktør vender hjem til Sønderborg
05-07-2025
-
Flere nordjyske hoteller går foran med grøn profil
05-07-2025