En analyse fra HORESTA viser, at coronakrisen i øjeblikket koster hotel- og restauranterhvervet over en milliard kroner om ugen. Samlet set forventes foråret at komme til at koste 16 milliarder kroner.

Se HORESTAs analyser vedr. Corona-virus
(siden er kun for medlemmer og kræver login)

”Vores erhverv er under et pres, som vi aldrig har set tidligere. Coronavirussen har tvangslukket restauranter, kasinoer, cafeer, diskoteker og barer og stort set alle hotelbookinger er aflyst. Hotellernes omsætning er nu på 10 pct. af det normale, mens restauranterne, der stadig kan sælge takeaway, er dykket til 20 pct. af det normale”, siger HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard.

Hun forventer, at vi først ved udgangen af 2023 vil være tilbage på niveau med tiden før krisen.

Af samme årsag har HORESTA fremlagt en genopretningspakke med otte forslag til, hvordan den hårdt ramte turisme- og oplevelsesøkonomi hurtigt kan komme op i gear igen.

”Hjælpepakkerne har virkelig hjulpet, ingen tvivl om det. Men de dækker omkostningssiden. Vi har ingen omsætning. Og vi går ind i en sæson, hvor rigtig mange virksomheder skal tjene deres penge for hele året,” siger Katia K. Østergaard.

HORESTAs forslag til en genopretningspakke for turisme- og oplevelsesøkonomien ser sådan ud:

Trods forventninger: Kæde lander millionoverskud

Egentlig forventede man ikke overskud i 2023 i den lokalforankrede hotelkæde Bornholm Hotels. En netop offentliggjort årsrapport viser dog et millionoverskud, og kædens direktør er tilfreds.

Log ind