Natten mellem lørdag den 30. marts og søndag den 31. marts overgår vi fra vintertid til sommertid. Det betyder, at natportier og andre, der er på arbejde på dette tidspunkt, får forkortet deres vagt med en time.

Som virksomhed skal man være opmærksom på dette skift, når man laver løn.

”Selvom medarbejderens effektive arbejdstid bliver en time kortere på grund af skiftet til sommertid, har medarbejderne krav på betaling for den time de mister, da medarbejderen altid skal have løn for de timer, medarbejderen er garanteret,” fortæller Karina Lafrenz, der er advokat i HORESTA.

På samme måde skal virksomhederne være opmærksom, når uret i efteråret overgår fra sommertid til vintertid, hvor vagten kan blive 1 time længere, hvorfor medarbejderen skal honoreres, hvis medarbejderen arbejder udover garantitimerne.

Hvis ovenstående giver anledning til spørgsmål, kan HORESTA-medlemmer kontakte HORESTA for nærmere rådgivning ved at ringe til HORESTAs juridiske callcenter på 35 24 80 40.

20240524 DSC00193
Juridisk chef
Karina Lafrenz

Se også

Det skal du vide om EU’s nye regler for løngennemsigtighed

For at fjerne lønforskellen mellem kvinder og mænd vedtog EU i 2023 et nyt direktiv om løngennemsigtighed. Det nye direktiv skal være implementeret i dansk ret senest juni 2026, og i denne artikel ser vi på, hvad det konkret får af betydning for dig som arbejdsgiver.

Log ind