79 pct. af danskernes aftensmåltider indeholder kød. Det er blot én af konklusionerne i Madkulturens årlige analyse af danskernes måltidsvaner.
Analysen viser blandt andet, at danskerne gør større brug af færdigproducerede elementer i måltiderne, og andelen af fuldstændig hjemmelavede måltider er faldet med 5 pct. fra 2016 til 2019 fra 55 pct. til 50 pct.
Køkkenchefen Anika Madsen siger i et citat på Madkulturens LinkedIn:
”Mad er blevet en underholdningsting. Vi kan snildt bruge to timer på at se Masterchef, mens vi spiser rugbrødsmadder”.
Take-away samt aftensmad spist ude går samlet frem, således at 13 pct. af måltiderne falder i denne kategori.
43 pct. af danskerne svarer, at de finder det vigtigt, at fødevarerne, de anvender, er bæredygtige.
HORESTAs fødevarechef Tine Skriver konkluderer.
”Madvaner er konservative, men står aldrig stille, og det er vigtigt, at vi som erhverv følger med tendenser, samtidig med at vi bidrager til at skabe udviklingen. For eksempel er det en meget lille andel af de adspurgte, som mener, at udespisning og takeaway er klimavenligt. Det er på trods af, at mange restauranter gør rigtig meget på denne dagsorden, og det skal vi blive endnu bedre til at fortælle danskerne om”, siger hun.
Tine Skriver tilføjer, at det er i erhvervets interesse, at danskerne interesserer sig for mad og prioriterer madlavning og kendskab til fødevarerne, for det bidrager også til deres ønsker om at prøve nye udespiseoplevelser.
”Det er en positiv spiral for erhvervet, når danskerne har øget fokus på mad og kvalitet, for de opsøger restauranterne og fageksperterne for at få udvidet deres horisont”, fortæller Tine Skriver.

SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Nyborg Strand fordobler overskud og investerer massivt
08-05-2025
-
Brøndums Hotel i Skagen bliver premiumhotel
08-05-2025
-
Joe & The Juice er tilbage i plus
08-05-2025
-
Hotel Koldingfjord hædret som landets bedste venue for femte gang
08-05-2025
-
Greenpeace ændrer kampagne efter pres fra VisitDenmark
08-05-2025
-
Comwell sætter ny rekord og styrker resultatet i 2024
08-05-2025
-
Brancheprofil skal løfte Charlottehaven til næste niveau
08-05-2025
-
Portræt af en pioner: Peter Brinks forvandler hoteller og menneskeliv
08-05-2025