Fødevarestyrelsen vil ulovligt, urapporteret eller ureguleret fiskeri til livs, og de starter blandt andet en kontrolkampagne blandt restauranter.

Udgangspunktet for kampagnen er, at det udgør unfair konkurrence overfor virksomheder, som efterlever reglerne, hvis nogle importører unddrager sig kontrol.

”Importerer man selv virksomhedens fisk, så skal der være styr på papirerne, og det er det, som Fødevarestyrelsen nu vil tjekke op på. Aktiviteten skal nemlig registreres hos Fødevarestyrelsen, og det skal leve op til en række øvrige forpligtelser”, siger Tine Skriver Fødevarechef i HORESTA.

Kampagnen er en opfølgning på kampagnen fra 2018 og løber af stablen fra april til 1.oktober 2019.

Formålet med kampagnen er:

  • At kontrollere om importører og speditørfirmaer lever op til de forpligtelser, der følger af EU's ulovligt, urapporteret og ureguleret fiskeri (IUU)-lovgivning
  • At vejlede importører og speditørfirmaer om IUU-reglerne og baggrunden for reglerne
  • At vejlede importørerne og speditørerne om deres ansvar for at registrere deres import aktiviteter korrekt hos Fødevarestyrelsen.
  • At afdække hvorvidt kampagnen afholdt i 2018 har virket efter hensigten.

Læs mere om kampagnen her.

Mangel på arbejdskraft bremser vækst i turismen

Rekrutteringsproblemer for kokke og tjenere skaber store udfordringer for branchens drift og udvikling. HORESTA efterlyser politisk handling for at sikre adgang til kvalificeret arbejdskraft.

Farvel til 1000-kronesedlen: Sidste chance nærmer sig

Nationalbanken har sat dato på farvel til landets største pengeseddel. Fra 31. maj mister 1000-kronesedlen sin gyldighed. Hoteller, restauranter og andre aktører i turismeerhvervet bør nu tage deres forholdsregler.

Log ind