Når den nye ferielov træder i kraft fra 2020, vil det medføre forandringer i forhold til optjening og afvikling af ferie på alle arbejdspladser.

Derfor anbefaler HORESTA, at man som virksomhed sikrer sig, at der er styr på de ansattes ferierettigheder efter den nye ferielov.

Det kan man blandt andet gøre på et gå-hjem-møde, som vi holder den 12. juni på Munkebjerg Hotel i Vejle fra kl. 14.30 til 16.00.

Den væsentligste ændring i loven er, at forskudt ferie afskaffes. I dag optjener lønmodtageren som bekendt ferie i kalender-året fra 1. januar til 31. december, men ferien kan først holdes fra 1. maj til 30. april året efter. Der kan dermed gå op til 16 måneder, fra ferien optjenes, til ferien kan afholdes.

Med den nye ferieordning optjener og afvikler lønmodtageren sin ferie på samme tid over en periode på 12 måneder (ferieåret). Det betyder for eksempel, at den ferie, der optjenes i februar måned, allerede kan afholdes i marts måned samme år. Lønmodtageren har dog mulighed for at afholde ferien i yderligere fire måneder, så der er 16 måneder til at afholde ferien i (ferieafholdelsesperioden). Det giver den enkelte øget fleksibilitet til at afholde ferien.

Har du fået læst?

Kom til gå-hjem-møde om den nye ferielov

Hvad kommer den nye ferielov til at betyde for din virksomhed? Det kan du blive meget klogere på, når HORESTA holder gå-hjem-møde om den nye ferielov, der træder i kraft den 1. september 2020 med en overgangsordning fra 1. september 2019.

Pensionisternes feriebudget vokser

De ældre har fået flere penge mellem hænderne. Blandt andet fordi de har større pensionsopsparinger end tidligere.
Sådan lød forklaringen fra HORESTAs adm. direktør, Katia K. Østergaard, da hun tirsdag morgen forklarede til TV2/News, hvorfor pensionisternes feriebudget er steget med 34 procent på ti år.

Log ind

NYHEDSBREV
HOLD DIG OPDATERET MED NYHEDER FRA HORESTA

Venligst accepter betingelserne