Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.
Ålen er røget af menukortet hos flere af Danmarks mest profilerede restauranter. Falsled Kro, Dragsholm Slot, Restaurant Kong Hans Kælder, Restaurant Lieffroy og Dyvig Badehotel har alle fjernet den klassiske julespise som en del af Relais & Châteaux’s indsats mod overfiskeri af europæisk ål.
Den internationale naturfredningsorganisation IUCN klassificerer arten som kritisk truet, og organisationens kokke opfordrer nu til totalstop for fiskeriet. Vicepræsident for kokkene i Relais & Châteaux, Mauro Colagreco, kalder kokkene afgørende for at stoppe efterspørgslen og bevare biodiversiteten.
Indsatsen minder om arbejdet for at redde blåfinnet tun, som resulterede i artsgenopretning og fiskeriregulering. Den europæiske åls tilbagegang skyldes blandt andet vandforurening, ødelagte levesteder og ulovligt fiskeri. I samarbejde med organisationen Ethic Ocean lobbyes der nu på politisk niveau for at beskytte arten.
SENESTE NYHEDSBREV
BRANCHENYHEDER
PRESSEKLIP
-
Small Danish Hotels skifter navn i ny strategisk satsning
16-12-2025
-
12 hotelbyggerier på tegnebrættet i Indre By
16-12-2025
-
International arbejdskraft er blevet afgørende i København
16-12-2025
-
Madklubben skruer ned for ekspansionsplaner og op for fokus på kvalitet
16-12-2025
-
Pokémon Festival i København kan booste sommerturismen i 2026
16-12-2025
-
Dansk turisme er sårbar uden et kriseberedskab
16-12-2025
-
Danske medlemmer af Relais & Châteaux dropper ålen: Vil redde truet art
16-12-2025