Få indblik i, hvad der rører sig i hotel-, restaurant- og turismebranchen med dagens presseklip.

Så lød startskuddet i Lyon for den danske kok Brian Mark Hansen. De næste godt 5 timer skal han arbejde med en forret og hovedret ved de uofficielle mesterskaber for kokke - Bocuse d’Or.

Bocuse d’Or begyndte i går, hvor de første ti lande dystede. I dag er det så de sidste ti lande – inkl. Danmark, der skal i køkkenet. Siden november sidste år har Brian Mark og hans assistent Elisabeth Madsen arbejdet på højtryk på at udvikle en forret og en hovedret, som de håber, kan bringe Danmark på vinderskamlen igen. Afgørelsen falder kl. 19 i aften mandag.

Brian Mark Hansen er til daglig køkkenchef på Søllerød Kro, og hans assistent Elisabeth Madsen arbejder som kok på Svinkløv Badehotel.

Der er meget stor interesse for det danske hold, da Brian og Elisabeth vandt guld ved de europæiske mesterskaber sidste år i Budapest. Frem til præsentationen af maden kl. 13:30 er der stor hemmelighedskræmmeri angående, hvad der ender med at komme på tallerkenen. Alle lande har holdt kortene tæt ind til kroppen for ikke at afsløre detaljer fra deres menuer.

Fra arrangørernes side har man valgt et helt nyt tema til konkurrencen: "Feed the kids". Kokkene skal lave sund og nærende mad til børn med marv og æg som påtvungne råvarer. Desuden skal der laves en tallerkenret med havtaske og kammuslinger.

Der er mere end hundrede danske fans på tribunerne, der hepper på Brian og Elisabeth. Prinsesse Marie er også at finde heppende med Dannebrog i hånden.

Du kan følge livestream her.

Stjernekokke skal sætte turbo på dansk madturisme

Et nyt rådgivende udvalg med gastronomiske topprofiler som Rasmus Munk og Kenneth Toft-Hansen skal sikre, at dansk gastronomi i højere grad omsættes til turismevækst. Regeringen bakker op med 40,5 mio. kr.

Log ind